Serdülő reménységek Európa-kupája Győrben

Serdülő reménységek Európa-kupája Győrben

Tizenöt ország (Szerbia, Bulgária, Ukrajna, Montenegró, Csehország, Izrael, Lettország, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Románia, Szlovákia, Nagy-Britannia, Litvánia, Málta és Magyarország) százhetvenöt serdülő reménysége lépett tatamira a győri Olimpiai Sportparkban, a korosztály számára megrendezett Európa-kupán és technikai szemináriumon.
Rustam Orujov (első sorban balról), Nakamura Miszato
és dr. Tóth László a dobogósokkal


Az Európai Judo Szövetség törekvése, hogy a serdülő korcsoport számára is komoly nemzetközi sorozatot hozzon tető alá, de ebben a sorozatban a versengés mellett a technikai tudás fejlesztése is cél, éppen ezért a küzdelmeket technikai szemináriumok kísérik, komoly szakemberek részvételével. Győrben a negyedik danos japán mester, a négyszeres világbajnok Nakamura Miszato, valamint az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok azeri Rustam Orujov volt a szemináriumok fő előadója, a két remek mestertől sokat tanulhattak a fiatalok.Az esemény ünnepélyes megnyitóján dr. Tóth László, az európai és a magyar szövetség elnöke mondott beszédet, a tizenöt évnél fiatalabb judósok péntektől vasárnapig három technikai szemináriumon vehettek részt.Természetesen a kis judokák számára hasonlóan fontos esemény volt a korosztályos Európa-kupa, amelyen a mieink négy arany-, hat ezüst- és tizenöt bronzéremmel az éremtáblázat első helyén végeztek, megelőzve a szerb (3, 1, 6) és a bolgár (3, 1, 0) csapatot.Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU,Simon Csaba
Eredmények:
KLIKK IDE!


2024. 06. 03.

Kapcsolódó hírek

Fényes Ferenc búcsúztatása
Életének hetvenegyedik esztendejében elhunyt Fényes Ferenc harmadik danos judomester, edző. Búcsúztatására 2023. december 20-án szerdán 9:30 órakor, a Kispesti Újtemetőben kerül sor.
2023. 12. 04.
Három magyar Grand Slam-érem Mongóliából
Özbas Szofi ezüst-, Pupp Réka és Sáfrány Péter pedig bronzéremmel kezdte az olimpiai kvalifikációs sorozat második esztendejét Mongóliában. Ungvári Attila az ötödik, Tóth Krisztián a hetedik helyen végzett.
2023. 06. 26.
Az MJSZ 2023-as tagsági, nevezési és bírói díjai
A Magyar Judo Szövetség 2023-ban érvényes tagsági, nevezési és bírói díjai.
2023. 01. 19.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.