Magyar Európa-kupa sikerek

Magyar Európa-kupa sikerek

Felnőtt Európa-kupa viadalnak adott otthont a hétvégén Bosznia-Hercegovina fővárosa, a tornán egy arany-, egy ezüst- és hat bronzérmet nyertek a magyar judósok.
Kőszegi Rebeka (balról a második) aranyérmet szerzett


A boszniai viadalon huszonöt ország csaknem háromszáz judósa lépett tatamira, köztük huszonöt magyar versenyző. A mieink közül a 48 kilogrammos Kőszegi Rebeka szerepelt a legjobban, a BHSE judósa mind a három mérkőzésén ippongyőzelmet aratott, s felállhatott a dobogó legfelső fokára.
Feczkó Csanád (balról) ezüst-, Andrási Márton (balról a harmadik) és
Naji Dávid (jobbról) bronzérmes lett


A 60 kilogrammos férfiaknál három judósunk is dobogóra álhatott, Feczkó Csanád (Nippon Sport JC) ezüst-, Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC) és Naji Dávid (Kaposvári JK) pedig bronzérmet szerzett.
Szegedi Dániel (balról a harmadik) a dobogón


Ugyancsak bronzérmes lett Szegedi Dániel (73 kg, Budaörsi SC), Nerpel Gergely (90 kg, TFSE), Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC) és Sági Nikolett (78 kg, KSI SE), de pontszerző helyekből is hoztak a mieink: Vida András (66 kg, Győri AC), Tóth Botond (81 kg, MTK Budapest) és Szeleczki Szabina (48 kg, BHSE) az ötödik, Boros Bence (73 kg, Kaposvári JK), Vaska Fanni (48 kg, Tatabányai SC) és Ábrahám Titanilla (57 kg, BHSE) pedig a hetedik helyen végzett.
Nerpel Gergely (balról a harmadik) a boszniai dobogón


Az éremtáblázaton Magyarország (1, 1, 6) Németország (4, 6, 1), Azerbajdzsán (3, 2, 1), Szlovénia (2, 1, 0) és Bosznia-Hercegovina (2, 0, 1) mögött az ötödik helyen végzett.
Czerlau Jennifer (jobbról) bronzéremmel térhet haza
Sági Nikolett (balról a harmadik) is a dobogó harmadik fokára állhatott

Eredmények: KLIKK IDE!

Bertalan Balázs arany-, Kollár Sebestyén ezüst-, Kiss Viktória pedig bronzérmet szerzett a Bielsko-Bialában megrendezett ifjúsági Európa-kupa viadalon.
Bertalan Balázs (balról a második) aranyérmet nyert Bielsko-Bialában


Óriási mezőny gyűlt össze az ifjúsági Európa-kupa sorozat lengyelországi állomásán is, Bielsko-Bialában három kontinens harmincnégy országából hétszáznyolcvanegy judós tette próbára felkészültségét. A magyar válogatott is nagy létszámmal, negyvennégy fővel érkezett Lengyelországba.
Kollár Sebestyén (balról) a dobogó második fokán


Az első versenynapon Kollár Sebestyén jutott a legmesszebbre a mieink közül, a BHSE judósa hét mérkőzést vívott, ezek közül hatot ipponnal nyert meg! A fináléban nagy csatát vívott az ukrán Kravcsenkóval, amelyet a hosszabbításban a bírók döntöttek el, Kollár Sebestyén kapta meg a harmadik intést, így végül ezüstéremmel zárta az ifjúsági Európa-kupát.

Három ippongyőzelmet gyűjtött össze a 44 kilogrammosok között Kiss Viktória, a BHSE judósa csak az elődöntőben a francia Lopezzel szemben maradt alul, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott.
Kiss Viktória (jobbról) bronzérmet szerzett


Vasárnap Bertalan Balázs remekelt a 73 kilogrammosok sűrű mezőnyében: az MTK Budapest fiatalja az első öt összecsapásából hármat ipponnal, kettőt vazarival nyert meg, a döntőben a grúz Baktadze ellenében a döntő második percének elején egy nagyszerű kontrával a az aranyérmet érő győzelmet is megszerezte! Ez volt pályafutásának eddigi legjobb eredménye, a korosztályos Európa-kupákról korábban egy bronzérmet jegyzett, amelyet tavaly Győrben zsebelt be.

A mieink eredménysora a három érem mellett négy pontszerző helyezéssel teljes: Vég Luca (52 kg, Ceglédi VSE) és Hoó Fédra (57 kg, DVTK) az ötödik, Pintér Bulcsú (73 kg, BHSE) és Ódor Veronika (+70 kg) pedig a hetedik helyen végzett. Az éremtáblázaton Magyarország (1, 1, 1) Franciaország (2, 3, 5), Azerbajdzsán (1, 1, 4), Brazília (1, 1, 3) mögött, Kazahsztánnal (1, 1, 1) holtversenyben a negyedik helyen zárt.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Dino Secic,
Bor Veronika, Nartek Witkowski


2023. 05. 22.

Kapcsolódó hírek

Jelentkezés a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra
A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős álllamtitkársága kiírta a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2022/2023 tanév II. félévre vonatkozó pályázatát.
2023. 03. 23.
Grand Slam Hungary: Itt a magyar csapat!
A tervek szerint harminc judós képviseli a magyar színeket a július nyolcadikán kezdődő, háromnapos Grand Slam Hungary olimpiai kvalifikációs viadalon.
2022. 06. 29.
Ha mindenki segít
A Magyar Edzők Társasága a HM sportért felelős államtitkársága támogatásával elkészítette a „Ha mindenki segít….” című ismeretterjesztő-oktató rövidfilmet.
2023. 01. 07.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.